AMD ניוון מקולרי בעין ימין עם בצקת מרכזית

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

19/01/2017 | 13:37 | מאת: אורי

שלום רב, אני בן 83 אדם בריא בסה"כ בשנים האחרונות נוטל תרופה ללחץ דם בלבד. לאחרונה התגלתה לי בעין ימין מחלת AMD ניוון מקולרי עם צלקת CVV עם PED קטן ובצקת ציסטואידית מרכזית. התחלתי לקבל טיפול בזקירות אווסטין , 3 זריקות במרווחים של חודש, בנוסף אמרו לי ליטול אופטיסייף פעמיים ביום על מנת לשמור על תקינות מירבית בעין שמאל, מאחר שאני לא אוהב ליטול כל דבר אני מבקש להתייעץ האם הויטמינים שאמרו לי לקחת אכן חשובים ועוזרים לשמירת עין שמאל והאם אין חשש ליטול אותם עם תרופה ללחץ דם, תודה רבה, אורי.

20/01/2017 | 09:21 | מאת: ד"ר הדס נוימן

אורי שלום, זהו פורום העוסק במחלות רשתית גנטיות ולא ב AMD. בכל מקרה מומלץ לקחת את הויטמינים - השימוש בהם הוכח כמוריד את הסיכון להתקדמות לשלב ה'רטוב' בעין הטובה בכ- 25%. לפני השימוש יש להיוועץ בכל מקרה עם רופא המשפחה.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות