אני בת 14 וחצי - תהל

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

13/04/2020 | 13:36 | מאת: תהל

אני בת 14 וחצי ועדיין לא קיבלתי מחזור.. החזה שלי קרש חיתוך אבל כן נהיה לי קצת שיער בכל מיני מקומות של התבגרות.. אני נמוכה מהחברות שלי וכל החברות שלי כבר קיבלו מחזור אני מרגישה לא קשורה לשיחות שלהן על זה... אני רוצה לקבל אבל אחותי שקיבלה מחזור בגיל 14 אמרה שביקשו ממנה להוריד קצת תחתונים ולהשאר עם גוזיה צמודה צמודה (לה כן היה קצת ממני יכולים לבקש גם להוריד כי באמת אין לי כלום) וגם לעשות שתי בדיקות דם... בסוף אחותי קיבלה מחזור בגיל 14 וסתם יצא שהיא הלכה לרופא ובגלל שאני בת 14 וחצי ואני לא מפותחת כמוה אמא שלי רוצה לקחת אותי "רק לראות שהכל בסדר" אבל אני גם מתביישת מהרופא שיבדוק ואני גם מפחדת מבדיקת דם... בדיקת דם עשיתי בגן וחיסון עשיתי השנה וזה כואב מאוד הדקיררה... אני מתה מפחד ואני באמת בוכה מזה.. קרה דבר כזה בעולם שלא מקבלים מחזור? בסוף אני יקבל לא? למה אני צריכה לבדוק? באיזה גיל הכי מאוחר שכדאי ללכת לרופא לבדוק את זה? אם תאשר לי שאפשר ללכת לא עכשיו לבדוק- תכתוב שלא צריך עכשיו ולא דחוף ואפשר לחכות עם זה... אז אני יראה לאמא שלי את התשובה... אז אם זה נכון ותכתוב אני יודה לך מאוד.. כי היא בטוחה שכן צריך עכשיו דחוף... היא רוצה שאחרי הקורונה כבר בדיקת דם לפחות (כאילו זה לא כואב 😥)

היי תהל, אני בטוח שהדבר הכי טוב מבחינתך הוא שפשוט תוכלי להמשיך להתפתח בקצב שלך בלי דאגות ובירורים רפואיים.. את בטח גם יודעת שחלק מהאחריות של הורים זה להתרשם מאופן ומקצב ההתפתחות של ילדיהם מרגע שהם נולדים ועד שהם מסיימים את גיל ההתבגרות. אני מבין שאימא קצת מודאגת ורוצה לקבל חוות דעת רפואית מאחר וקצב ההתפתחות שלך יותר איטי יחסית לממוצע. זה לא אומר שלא תמשיכי להתפתח ולהיות נערה ואישה רגילה לחלוטין אבל לפעמים צריך רק לבדוק שלא קיימת בעיה. הייתי מציע לאימא להקשיב בנוסף לחששות שיש לך מהבדיקה אצל הרופא ומבדיקות הדם הצפויות. את לגמרי כבר בגיל שדעתך, מחשבותיך וחששותיך לגבי הבדיקה רלוונטים מאוד. זה יוכל להיות טוב עבורך אם תוכלי לקבל את מלוא האינפורמציה לגבי הבדיקה, שתוכלי, במידת האפשר, להעדיף אפשרות להיבדק אצל רופאה ולא רופא ושתוכלי לבחור מלוות שיוכלו לנסוך בך ביטחון. זה הגוף שלך ולא של אף אחד אחר לכן אופן וקצב ביצוע הבדיקה צריך להיות תלוי גם בך, כלומר את יכולה לעשות מה שאת צריכה כדי שתוכלי להרגיש מספיק בנוח. אולי תנסי לדבר עם אימא ולתכנן עד כמה שניתן את הסיטואציה של הבדיקה. בדיקת הדם ובדיקת הרופא לא קורות ביחד ואת יכולה להיערך לקראת בדיקת הדם בנפרד ולחשוב על הדרך שבה תרגישי בטוחה בזמן זה - גם פה כדאי לחשוב על מלווה שיודע/ת לתמוך את מוזמנת לכתוב לי שוב ולהגיד לי איך את לקראת הבדיקות בהצלחה, שחר ברשף

16/04/2020 | 14:55 | מאת: תהל

חזרנו עכשיו מהרופאת ילדים היא רק דיברה ושאלה כל מיני שאלות חטטניות היא לא ביקשה לראות כלום אבל כן אמרה שצריך בדיקת דם (כמו שחשבתי) וללכת למומחה אנדוקרינלוג עם מה שייצא... אני יעשה את זה ביום ראשון מה אני יעשה אני מפחדת מהמחט זה באמת כואב לי... אני לא יודעת מה לעשות... אני בלחץ... כתבת שאמא שלי צריכה להקשיב לחששות שלי... עם אמא שלי אפשר לדבר עד שזה מגיע לרופאים ובדיקות שם הדעה שלנו לא מעניינת ולא בא לי לריב איתה על זה... בגלל זה ביקשתי שתכתוב שלא צריך או שלא דחוף לעשות עכשיו כי לרופאים היא כן מקשיבה... אבל לא חשוב...

היי תהל, לצערי אין לי סמכות לקבוע אם צריך כרגע בדיקות או לא. אני רוצה להציע לך שבמקום לריב עם אימא על נחיצות הבדיקות ואז ללכת איתה לא בטוב אולי פשוט תשתפי אותה בחששות שלך ותבקשי ממנה לעזור לך - ככה לפחות תהיה לך יותר תמיכה ממנה. תנסי אפילו להיות ממש ספציפית : איך את רוצה שתהיה איתך בזמן הבדיקה..שתעמוד או תשב לידך..שתלטף אותך או רק תיתן לך יד..אולי שתגיד לך משהו נחמד ומרגיע תחשבי מה יכול לעזור לך בזמן הזה. נראה לי שזה יהיה עדיף מאשר ללכת לשם במריבות וויכוחים. מקווה שיעבור חיובי, בהצלחה, שחר

19/04/2020 | 09:38 | מאת: תהל

עשיתי היום את הבדיקת דם היה דווקא בסדר בסוף לא נורא כמו שדמיינתי... רק בדקירה עצמה החזיקו בי חזק כדי שאני לא יזוז בכיתי פחדתי מהמחט זה היה מפחיד אבל עבר... הבדיקה של הרופא המומחה עוד כמה חודשים יש זמן אולי אני יקבל מחזור עד אז ואני לא יצטרך

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות