שאלת מלווה לקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

09/02/2020 | 02:54 | מאת: דני

שלום רב למומחה, אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה, מחייבים לבוא עם מלווה, האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת? הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה? לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה, מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?

שלום, עד כמה שאני יודע הליווי נועד להמשך השגחה ולליווי חזרה הביתה. המטופל לובש חלוק מיוחד לפני הבדיקה ומחליף חזרה לבגדיו, ברגע שיכול, לאחר שמתאושש. מטופלים שמגיעים בגפם יצטרכו כנראה לבלות זמן ארוך יותר בהתאוששות עד אשר הצוות יתרשם כי יכולים לדאוג לעצמם. בכל מקרה רצוי לבקש את דף ההנחיות לבדיקה ולבקש מענה ישיר לשאלות ספציפיות טרם ההגעה לבדיקה בברכה, שחר ברשף

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות