ילדה לפני ניתוח- טיפול רגשי

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

07/11/2019 | 08:02 | מאת: שני

שלום, בתי בת ה-6 מופנית לניתוח עיניים. מדובר בילדה מאוד רגישה, ובנוסף חששנית והיסטרית מביקורי רופאים וכל היוצא בזה. אני מאוד חוששת לגבי ההכנה שלה מבחינה רגשית לניתוח, ומסופקת האם אצליח לתת לה את הביטחון. האם מקובל לתת טיפול רגשי לילדה כזו לפני ניתוח? ובמידה וכן למי עלי לפנות?

שלום אימא יקרה, רצוי מאוד שגם הורים וגם ילדים יקבלו הכנה מתאימה לקראת ניתוח. אני שומע את החשש שלך מהמפגש של בתך עם רופאים ובדיקות וגם את החשש שלא תוכלי להיות עבורה באופן שישרה ביטחון. במקרים כאלו רצוי לקבל עזרה ממוקדת של הכנה רגשית לניתוח. הכנה זו תעזור לגייס משאבים על מנת לתמוך בבתך. הכתובת הראשונה שאני מציע לך לבדוק היא בית החולים עצמו שם יש אנשי מקצוע שעוסקים בדיוק בזה. כתבי לי באיזה בית חולים תנותח בתך ואנסה לעזור לך להגיע אל אנשי המקצוע הרלוונטים בהצלחה, שחר ברשף

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות