מה לגבי רופא שיניים??

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

26/02/2018 | 12:51 | מאת: מיה

שלום, הבן שלי בן ארבע, ואני רוצה לקחת אותו לבדיקה אצל רופא שיניים. אני די בטוחה שאני רואה איזה התחלה של עששת וחוששת שהעניין יסתיים בסתימה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות חוץ מאשר להגיד לו שיש רופא שיסתכל לו בפה ויבדוק אותו? כמו כן הבן שלי סובל בבעיות בוויסות חושי ומאוד רגיש לכל נגיעה. בד"כ צורח והמתעצבן כשכל רופא נוגע בו..האם יכול להיות שיעשו לו סתימה כבר באותו יום אם צריך? אני די בלחץ מכל הסיפור למרות שזה "רק בדיקה אצל רופא שיניים"..כמו שכולם אומרים לי. תודה מראש

05/03/2018 | 11:14 | מאת: שחר ברשף

שלום, לקראת מפגש שאינו דחוף/חרום עם אנשי רפואה רצוי להכין ילדים מראש. במקרה של רופא/ה שיניים כדאי קודם לשחק בבית באווירה רגועה משחק של רופא/חולה שמדמה בדיקה/טיפול בשיניים. הילד יכול להיות גם הרופא וגם החולה. משחק זה יכול לאפשר היכרות לא מאיימת עם הסיטואציה, עם מצב השיניים וגם לאפשר לו להגיב לטיפול שכזה. דבר נוסף ששווה להשקיע בו זמן הוא ביקור היכרות במרפאת השיניים זה דבר מקובל שילד יכול להגיע לפגוש את הרופא/ה, להכיר את סביבת הטיפול, לשבת על הכסא ולייצר אינטראקציה קצרה ולא מאיימת עם הרופא/ה בסיטואציה זו יש גם זמן ליידע את רופא/ה השיניים בנוגע לרגישויות של הילד ולשמוע בעצמך כיצד נהוג לטפל בחור בשן: מה נדרש מילדך ומה נדרש ממך. בזמן זה גם הייתי מתרשם אם לרופא/ה יש באמת גישה חיובית ומזמינה כלפי ילדים ושאת יכולה גם לסמוך עליו. בהצלחה, שחר ברשף

שלום, לקראת מפגש שאינו דחוף/חרום עם אנשי רפואה רצוי להכין ילדים מראש. במקרה של רופא/ה שיניים כדאי קודם לשחק בבית באווירה רגועה משחק של רופא/חולה, שמדמה בדיקה/טיפול בשיניים. הילד יכול להיות גם הרופא וגם החולה. משחק זה יכול לאפשר היכרות לא מאיימת עם הסיטואציה, עם מצב השיניים וגם לאפשר לו להגיב לטיפול שכזה. דבר נוסף ששווה להשקיע בו זמן הוא ביקור היכרות במרפאת השיניים. זה דבר מקובל שילד יכול להגיע לפגוש את הרופא/ה, להכיר את סביבת הטיפול, לשבת על הכסא ולייצר אינטראקציה קצרה ולא מאיימת עם הרופא/ה. בסיטואציה זו יש גם זמן ליידע את רופא/ה השיניים בנוגע לרגישויות של הילד ולשמוע בעצמך כיצד נהוג לטפל בחור בשן: מה נדרש מילדך ומה נדרש ממך. בזמן זה גם הייתי מתרשם אם לרופא/ה אכן יש גישה חיובית ומזמינה כלפי ילדים ושאת יכולה לסמוך עליו. בהצלחה, שחר ברשף

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות