ילד בן 4

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

18/02/2015 | 10:53 | מאת: שלי

שלום שחר, יש לי ילד בן 4 שצריך לעבור ניתוח תוספתן בעוד כשבוע. נראה שהוא מתחיל להיות בלחץ. מבקש להיות קרוב אלינו כל הזמן וגם בלילה. לא סיפרנו לו יותר מידי מה הולך להיות ואנחנו מתלבטים מה כדאי להגיד לו? אשמח לשמוע את דעתך תודה, שלי

שלום שלי, אני מניח שבנך יודע בדרכו שקורה משהו לא טוב בבטן. הוא בודאי נבדק כבר ובטח גם שמע דיבורים על הניתוח. אם עדיין לא הסברתם לו באופן מסודר ומרגיע מה הולך להיות אז כנראה שהוא מנסה להבין בעצמו מה קורה לו. ילדים בגיל הזה עלולים להיות מבולבלים ומפוחדים סביב המצב הגופני ויכולים להפליג בדמיונם למחוזות מפחידים מאוד. אני רוצה לעודד אותכם לספר לו את הסיפור מההתחלה מהכאב בטן שהתחיל, דרך הבירור והבדיקות ועד ההמלצה של הרופא איך לטפל. אפשר להדגיש לו שהתוספתן הוא איבר קטן בצד הימני של הבטן וכשיש בו פצע, אז כל הבטן יכולה לכאוב. צריך רק לטפל בפצע בתוספתןושהוא ינוח בבית החולים וירגיש טוב אח"כ.חשוב להדגיש שתהיו איתו כל הזמן בבית החולים ורצוי להזכיר שהטיפול לא כואב ושיהיה רופא מיוחד של שינה אשר יעזור לו ללכת לישון וישמור לו על השינה במהלך הטיפול. כמו כן, כדאי להגיד לילדך שזה לא קרה בגללו ושהוא לא אשם במצב. ניתן בד"כ להיעזר בצוותים הסיעודיים והפסיכולוגים בבתי החולים על מנת לחדד את המסר ולעזור לילד להכיר יותר את סביבת בית החולים. בהצלחה, שחר ברשף

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות