דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

22/08/2016 | 17:49 | מאת: אור

בן 18.8 בריא,גובה 1.85 משקל 90 ק"ג יש לי כמה שאלות לגבי דופק מהיר שתוקף אותי במקרים מסוימים 1. האם זה הגיוני ששעה-שעתיים אחרי אימון גופני מאומץ יחסית (סביב 140-150 דופק) ימשיך הדופק להיות גבוה? בין 85 ל 120. ואז זה פשוט יחלוף 2. האם הדופק מושפע משעות היום? שמתי לב שהחל מ 12 בלילה לפני השינה ועד שאני קם הדופק מנוחה שלי הוא 60-65 ואילו במהלך היום הוא 80-85. האם זה תקין ואפשרי? 3. האם דופק בשכיבה 80,בישיבה 85,ובעמידה 115 ובמאמץ קל 125-30 במהלך היום הוא תקין?

אורר שלום , לדעתי עניתי לך בפורום אולם אסביר שוב, אם הדופק שלך נשאר מעל 100 גם שעתיים אחרי מאמץ גופני וחולף בעצמו זה דבר הגיוני וסביר תלוי בכושר הגופני שלך, ברמות הברזל ההמוגלובין ויכולת הגוף שלך להתמודד עם מאמץ 2. דופק מושפע משעות היום ובעיקר צהפעילות במשך היום ולכן בלילה במנוחה הוא נמוך בעוד שהמשך היום גם ללא פעילות גופנית היות ואנחנו ערים הוא מעט יותר גבוה 3. הדופק משתנה לפי הפעילות והערכים שאתה מתאר הם תקינים בברכה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים