דופק גבוה לילד בן שנתיים וחודש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/07/2016 | 22:56 | מאת: גיא

שלום רב, בני בן שנתיים, בריא, לא נוטל תרופות. לפני כשבועיים עבר ניתוח שקדים ואדנואידים. מאז בדקתי לו מספר פעמים דופק בשינה והדופק בין 115-120. אציין שלפני מספר חודשים, בבדיקות רנדומליות, הדופק היה כ 100. כשהוא ער, נראה כי הדופק מהיר מעט יותר, קשה למדוד מכיוון שזז כל הזמן... אך הצלחתי למדוד מספר פעמים ועמד על 130-140. לא מראה אי נוחות בעת מאמץ. שאלתי: האם מדובר בדופק גבוה מדי? האם יש צורך בבירור נוסף? ייתכן וזה קשור לניתוח שעבר, משמע לתת לזה קצת זמן ולשוב לבדוק? ולידע כללי - מהו הדופק המקסימלי במנוחה ובפעילות אודה לתשובתכם, גיא

גיא שלום, דופק נורמאלי לילד בן שנתיים הוא כ-70-110 בדקה במנוחה. המון דברים משפיעים על הדופק, בין היתר מצבי דלקת,מחלות,חום וכו אולם גם ספורט,מאמץ,אכילה וכדומה אם אתה לא רגוע לגבי הדופק של בנך זו סיבה מספיק טובה להיוועץ ברופא הילדים שלך, יכול מאד להיות שימליצו לך על הולטר (כמו אקג רק ל-24 שעות) שיכול לתת תשובה מדויקת לדופק במשך שעות היום והלילה, במנוחה ובמאמץ. אנו במכון הלב במרכז הרפואי אסף הרופא כמובן נשמח לייעץ בהצלחה ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים