נוזל פריקרדיאלי בסקירה מורחבת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

04/07/2016 | 17:31 | מאת: דורית

שלום רב, בסקירת מערכות מורחבת שנערכה בשבוע 23+5 נתגלו הממצאים הבאים: נוזל פריקרדיאלי בכמות מועטה נצפה MR נצפה TR פרט לכך עובר תואם לשבוע ההריון ללא ממצאים אנטומיים חריגים. הופניתי לביצוע אקו לב לעובר ובדיקת מעקב התפתחות בעוד חודשיים. כמו כן ביצעתי בדיקות דם לסרולוגיה זיהומית וכל הבדיקות יצאו תקינות. ברצוני לשאול באיזו מדובר והאם זה מסכן את מהלך ההריון ואת בריאות העובר? תודה רבה מראש.

דורית שלום, שניים מהנתונים שציינת - נוזל פריקרדיאלי וTR יכולים ברמה קלה להוות ממצא פיזיולוגי -זאת אומרת נורמלי.באשר לMR שהינו דליפה מהמסתם בין העלייה לחדר שמאל יש צורך לראות מהי דרגת הדליפה והאם מבנה המסתם תקין. בנוסף, בהקשר לכל הנתונים שציינת ,יש צורך לראות האם יש ממצאים נוספים המלווים אותם כמו הפרעה בתפקוד הלב לדוגמה. בשל שילוב הממצאים בוצע גם הברור הזיהומי. לבסוף, חשוב לעקוב אחר הממצאים על ציר הזמן עם התקדמות ההריון כפי שהמליץ לך הגניקולוג הסוקר,כדי לקבל תשובות יותר ברורות לשאלות ששאלת. אנחנו במרכז לקרדיולוגיית העובר ,באולטרסאונד נשים -בי"ח אסף הרופא, נשמח לבצע אקו לב עובר ולייעץ לך בנושא. בהצלחה,ד"ר גורדין

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים