PS בערכים גבוליים של הפרשי לחץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

10/06/2016 | 11:34 | מאת: עידו

שלום. בננו בן כשלושה חודשים אובחן השבוע ע"י קרדיולוג ילדים כסובל מ-PS חמור, אבל הערכים היו מעט מעל הגבול המוגדר כהצרות חמורה - mmHg 55-58 . הקרדיולוג הפנה אותנו בדחיפות לצינתור. הוא אמר שהבעיה הזו גורמת למוות תוך מספר שנים. כשהלכנו לקרדיולוג המצנתר, הוא הציג לנו תמונה שונה לגמרי. הוא קיבל תוצאות דומות, אבל אמר שבערכים האלה הוא לא מצנתר, למרות שזה לא בדיוק "כמו בספר". הוא אמר שערכים כאלה לא יהוו מגבלה בריאותית. אמנם, יש צורך להיות במעקב, כדי לבדוק שהמצב לא מחמיר. הוא ציין שנראה לו שבמקרה זה יש super valvular stenosis, שיכולה לגרום לזיוף של הערכים כלפי מעלה. רצינו לשאול אם הגישה של הקרדיולוג המצנתר היא הגישה המקובלת, או שיש מחלוקת בעניין זה בין המומחים. בתודה מראש, ההורים המודאגים

להורים המודאגים שלום, ההגדרה שבה חומרת ההצרות של המסתם הריאתי מוגדרת חמורה הינה כאשר המפל מעל 60 ממ"כ, אולם הצורך בצינתור ובעיקר יעילותו של הצינתור מושפעת ממספר פראמטרים נוספים בין היתר האם המפל שהתקבל בבדיקה מקורו במסתם עצמו או שהוא על-מסתמי או תת מסתמי. במקרים שרב הבעיה אינו במסתם ,תוצאות הצינתור יהיו לא מספקות ואז חבל לבצע את הפרוצדורה. מאד הגיוני להמשיך מעקב ולראות אם בהמשך יהיה צריך לצנתר ,גישה זו מאד מקובלת . בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים