תשובה של הולטר לב לנער בן 17

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

31/05/2016 | 12:32 | מאת: דלית

שלום לכם, בני בן ה 17 החל להתעלף ויש חשד לאירועים וגאליים. נעשה גם בירור להפרעות קצב. תשובת ההולטר מראה על - קצב לב מינימלי 38 קצב לב מקסימלי 110 קצב לב ממוצע 60 הפרעות קצב חדריות - מעטות. הפרעות קצב על חדריות - 1008 בודדים בפיזור הומוגני כל היתר נראה תקין. האם יש משמעות אבחנתית לממצאים אלו בגילו או שזהו מצב נורמטיבי? בכל מקרה נחזור לקרדיולוג אבל בינתיים אשמח לתשובתכם, תודה רבה.

דלית שלום, סה"כ ההולטר לא מרשים(כלומר שאין עליו סמנים המעידים על בעיה לבבית שגורמת להתעלפויות ), צריך לראות שבדופק הנמוך אין סימפטומים, אבל לפי מה שכתוב שם אין מקום לבהלה יחד עם זאת יש עוד דברים שרצוי לבדוק על ההולטר ועל האקג כמו מרווחי QTC וכו, אבל אני משוכנע שהקרדיולוג שלכם כבר יסביר. בהצלחה בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים