Ps מולד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

19/02/2016 | 17:01 | מאת: אמא לחוצנ

ביתי בת 3 חודשים נולדה עם Ps לאחר שני צינתורים -צינתור ראשון ירד המפל ל 30 אך חזר ל100 ובתצינתור השני ( שהיה לפני חודשיים וחצי) התוצאה הייתה 48 ו מאז זה 53- האלה האם יש סיכוי שזה ימשיך לרדת וכל כמה זמן כדאי ללכת למקעב.

לאם הלחוצה שלום רב, כפי שכתבתי רק לפני שבוע הצרות המסתם הריאתי הוא מום יחסית שכיח (כ-8-12% ממומי הלב) במקרים הקשים (כמו אצלך) חשוב מאד להמשיך מעקב שכן יש מצבים בהם זקוקים להתערבות ולפעמים גם אחרי 2 התערבויות קודמות מפל 48 ומפל 53 לא באמת משקף החמרה, ואני לא חושב שניתן לצפות האם המצב ילך ויחמיר הפעם או לא. אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה בזמננו המעקב הוא חשוב מאד ובין ביקור לביקור יסבירו לך הרופאים כמה זמן צריך בפעם הבאה בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים