pulmonary stenosis congenital

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

10/02/2016 | 19:02 | מאת: מאיה

שלום רב, מה זה ? pulmonary stenosis congenital ? אצל ילד שלי בן 3 התגלה ממצא זה לאחר ביקור במיון בגלל חום גבוה בגלל דלקת בדרכי הנשימה. בבדיקה נשמעה אוושה ונשלחנו לקרדיולוג. הילד בריא (מלבד אסטמה) אקטיבי מאוד לא התרשמנו משום בעיה תפקודית. האם זה משהו משמעותי ומדאיג?

מאיה שלום, הצרות המסתם הריאתי הוא מום יחסית שכיח (כ-8-12% ממומי הלב) קיימת גם שכיחות גבוה יותר עם מומים נוספים ותסמונות גנטיות הילד בד"כ אסימפטומטי וזה מתגלה בבדיקה שגרתית. לעיתים קושי במאמץ עלול להיות אחד התסמינים בהצרות בינונית ומעלה ,כאבים בחזה במאמץ במקרים הקשים חשוב מאד להמשיך מעקב שכן יש מצבים בהם זקוקים להתערבות , אולם יש לזכור שמצד שני אם הצרות היא קלה והתנאים תקינים אין מניעה לבצע כל פעילות כולל ספורט תחרותי. בברכה ד"ר הדס

15/02/2016 | 10:21 | מאת: מאיה

Moderate LT pulmonary artery stenosis הומלץ לבצע MRA של עורקי הריאות (מיקום וקוטר ההיצרות). אוושה סיסטולית 2/6 LSB קורנת לגב שמאל אין קולות נוספים. LPA מוצר עם זרימה סיסטלו- דיאסטולית עם מפל 28 ממכ. כל השאר כתב תקינים ( חללים, חדרים,דופק,קולות סדירים,מסתמים, אאורטה תקין) חשוב לי להגיד שהבן שלי מאוד אקטיבי ומעולם לא הרגשתי שהוא מתעייף. מה המשמעות אסימפטומטי? תודה רבה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים