דופק מהיר לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/02/2015 | 11:08 | מאת: 0523410431

שלום, הבת שלי צריכה לקבל תקופה (דוקסלין), ועקב כך נבדקה על ידי רופא הילדים. הוא ביקש אק"ג ומצא דופק מהיר (100 פעימות לדקה), והפנה אותי לקרדיולוג ילדים. האם אין סכנה כשהלב עובד ככה הרבה זמן? האם לזה שהילדה בכתה בזמן הבדיקה יש השפעה? תודה, דורית.

דורית שלום רב, אתחיל מהסוף, דופק 100 בילדה בת 8 בזמן בכי הוא ממצא תקין! דופק מהיר הינו תופעה שכיחה במסגרת רפואת הילדים , בחלק מהמקרים הדופק המהיר הוא תגובה למצב גופני ולכן ממצא תקין, לעיתים ישנו דופק מהיר שלא מגיע בגלל צורך של הגוף בהגברת תפוקת הלב וזה דבר המצריך בדיקה.אקג הינו בדיקה ראשונית חשובה. בכל מקרה, הפניה למומחה בקרדיולוגית ילדים הינה דבר מקובל. במסגרת מרפאות המומחים בקרדיולוגית ילדים באסף הרופא נשמח לייעץ על המשך הטיפול או הבירור אם צריך בברכה ד"ר הדס

09/12/2015 | 22:17 | מאת: לירון

שלום כמעט באותו נושא בתי בת ה8 לגמרי במקרה אובחנה כבעלת סינוס טרכיקרדיה. דופק 140 עד 160 במנוחה כרגע עורכים בדיקות ממתינים גם לפיענוח הולטר השאלה. האם זה מסוכן ? כבר שבוע מאז האבחון שליבה פועם על 140 בממוצע. אולי יותר. רק המחשבה מעייפת אותי. אם במנוחה הלב פועם כה מהר מה קורה אם תרוץ? אשמח לתשובה תודה אמא על סף שיגעון מדאגה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים