דופק נמוך ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/08/2015 | 11:19 | מאת: מאיה

שלום רב, בזמן אשפוז בעקבות דלקת אוזניים במקרה התגלה שיש לבתי דופק נמוך.הדופק בביה"ח היה 66. הלכנו לקרדיולוג שמדד דופק 56הוא המליץ על הולטר לב ובדיקת בלוטת התריס. ממה יכול לנבוע דופק נמוך?האם זה מסוכן?

מאיה שלום, ההגדרה לדופק נמוך(ברדיקרדיה) בילדים בגיל הזה היא מתחת ל-60 באקג אקראי,חשוב לראות שהאקג תקין אולם בהחלט יש מקום לבצע הולטר כדי לראות שמקור ההאטה אינה בלב(וגם אקו חשוב לבצע) בכל אופן יש הרבה סיבות שיכולות לגרום לדופק נמוך, בין היתר תרופות ,מחלות ויראליות ,שינויים במלחים שבגוף, ירידה בפעילות של בלוטת התריס ועוד סיבות רבות אחרות.יש חשיבות לבצע בירור אצל קרדיולוג ילדים בברכה ד"ר דן הדס

14/08/2015 | 17:49 | מאת: מאיה

ד"רהדס תודה רבה על התשובה. אכן ביצענו אקו שהיה תקין אך הראה דופק 56 בשבוע הבא נבצע את בדיקות הדם והולטר לב. בנוסף קיבלנו הפנייה אלייך להמשך בירור עם תוצאות הבדיקות.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים