טטרולוגיה עש פאלוט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

23/07/2015 | 17:12 | מאת: נטי

הי הבת שלי נולדה עם מום לב טטרולוגי עש פאלוט עברה ניתוח תיקון פאטצ' בגיל 7 חודשים. כעת חוזים לה ניתוח נוסף להחדרת מסתם בגיל שש. האם קיימת אופציה להימנע מניתוח לב פתוח נוסף להכנסת המסתם? אולי צינתור? האם - מכיוון שזה מסתם זמני שאמור להחזיק עד גיל העשרה - האם ניתן לדחות באיזושהיא שיטה את הניתוח כדי להימנע מניתוחים כל כך מרובים? תודה לעונים..

נטי שלום טטרהלוגיה על שם פאלו (TOF ) הינו מום כחלוני מוכר וותיק, עם מספר אופציות טיפוליות ,אמנם לא ראיתי את התוצאה הניתוחית אולם מהיכרותי עם מנתחי הלב בארץ, לא בטוח שכבר בגיל 6 שנים היא צזדקק להחלפת מסתם. לרב מגובר על גיל מאווחר יותר. ההחלפה או השלת המסתם תלויה בהרבה מאד משתנים אולם ניתן לבצע אותה גם בצינתור. בהצלחה

26/07/2015 | 10:14 | מאת: נטי

הי תודה על התשובה. שאלנו את הקרדיולוג שלה לגבי אופציית הצנתור והוא ענה שבגלל שהיא קטנה - תכנון לגיל חמש - שש - אז לא יהיה אפשרי באופצית הצנתור. האם מבצעים צנתורים לגילאים קטנים כאלה להחדרת מסתם? אם כן אשמח לדעת היכן מבוצעים.. זו אופצייה עדיפה בעיניי..

30/08/2015 | 21:17 | מאת: מאיה

היי, גם לי נולדה בת עם טטרלוגיה של פאלו. כיום בת 4 חודשים. רציתי לשאול אותך אם היה לך משהו מיוחד בזמן ההריון? כי עד עכשיו לא יודעת מה הסיבה ואיך אפשר למנוע בלידות הבאות! לי היה פריחה בכל הגוף החל מחודש רביעי, רגישות לברזל, ולא הצלחתי לעלות במשקל, (עליתי רק 6 קילו) למרות שזללתי. עוד לא עברנו ניתוח ראשון אשמח לדבר איתך לגבי זה. בשורות טובות אלייך. כתבה בערוץ 10, על השתלת מסתם דרך צינתור. תודה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים