מסתם אורטלי דו עלי עם תפקוד תקין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

19/07/2020 | 18:53 | מאת: אמא

בן 5 ימים אובחן באקו מסתם אורטלי דו עלי עם תפקוד תקין ,הבנתי מרופאים אחרים שבגיל כזה לא יכולים לראות טוב את המסתם וזה יכול להתפתח למסתם תקין האם זה נכון? אנחנו מוזמנים לביקורת בגיל שנה תודה

שלום רב, אכן יש מצבים בהם מסצם אאורטאלי הנראה כ-דו עלי לאחר הלידה מתגלה בהמשך כמסתם תלת עלי תקין. בד"כ נהוג במצבים אלו להתיחס אליו כ "דמוי מסתם דו עלי" BICUSPID LIKE בכדי לאפשר מקום לשינוי האבחנה בהמשך. בניגוד למצבים אילו מסתם שבבירור נראה דו עלי לאחר הלידה הסיכוי כי מדובר במסתם תקין הינו קטן . בכל מקרה ניתן לבדוק שוב בגיל חודש ובמקרים רבים כבר להגיע למסקנה. בברכה, ד"ר דן הדס מנהל קרדיולוגית ילדים אסף הרופא

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים