פעימה נוספת בלב לבני בן השלוש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

03/11/2019 | 21:43 | מאת: אמא של

בני בן שלוש. בבדיקה אצל רופא התפתחות של טיפת חלב, לפני שנה אמר שיש פעימה נוספת. מיד לאחר מכן רופא הילדים שלל זאת. היום שנה אחרי, חזרנו לרופא התפתחות ושוב אמר שיש פעימה נוספת והמליץ ללכת לא.ק.ג. אפילו אני שמעתי את זה ומאוד נלחצתי. שאלתי היא מה המשמעות של דבר כזה? מה עושים? האם זאת בעיה מסוכנת? אשמח להבין את המשמעות של זה. נורא לחוצה. תודה

שלום רב, פעימת לב מוקדמת יכולה להגיע מהחדר או מהעלייה של הלב, כאשר יש אחת בודדת אין לזה משמעות רולם חשוב לבדוק כמה יש כאלה ביממה. ממליץ לבצע בנוסף לאקג גם הולטר ל-24 שעות ולהפגש עם קרדיולוג המומחה בהפרעות קצב הלב בילדים ( אלקטרופיזיולוג) בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים