שאלה לאחר אקו לב עוברי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

15/10/2019 | 21:52 | מאת: אביטל

נשלחתי לבצע את הבדיקה בשבוע 21 בעקבות הפרעות קצב שראו באולטרסאונד , הקרדיולוג בהדסה אמר שמבנה הלב תקין , זרימת הדם תקינה אבל יש הפרעות קצב שהם נוצרות מקצב מהיר מדי ואז נוצרת הפסקונת אחרי 2 פעימות ..  הוא הסביר שהלב על 120 ב2 הפעימות ״הבסדר״ ו90 בפעימה הלא תקינה ( שזה מתב שהלב בעצם לא מצליח לעמוד בדופק הגבוה) הוא קבע לי בדיקה שוב עוד יומיים ואם המצב ימשיך הוא אמר שהטיפול זה כדורים להפרעות קצב . שאלתי היא מה באמת הטיפולים שניתן לתת לעובר ? עד כמה מצב כזה מסכן את העובר ? והאם המצב הזה שכיח ? וממה הוא נגרם ? הרי בכל הבדיקות שעשיתי עד כה הכל היה תקין .. (יכול להיות שמשתיית קפה , קולה ומתוקים ?) אני נורא חרדה .. אשמח לעזרתכם , הסברתי כמיטב יכלתי

אביטל שלום, דופק של 120 בעובר הוא תקין ואינו מהיר, לעומת זאת דופק 90 הינו איטי. מה שאת מתארת יכול להתאים לחסימה חלקית של מעבר החשמל בין העליה לחדר מסיבות שונות. תרופות שונות לטיפול בהפרעות קצב עוברות מהאם לעובר וזו דרך מקובלת. מאד חשוב המעקב ובאם יש צורך , טיפול וכמובן שינויים תזונתיים בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים