תינוק בן 7 חודשים עם הפרעות על חדריות apc's

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

21/07/2019 | 12:46 | מאת: ליאור

שלום ,אודה לשפיכת אור בנושא תינוק בן 7 חודשים עבר הולטר של 24 שעות ונצפו 2309 בודדים בימימה . קצב סינוס הפרעות חדריות ללא הפרעות הולכה ללא שינויים משמעותיים במקטע stללא מה זה אומר??

ליאור שלום, APB'S פירושם ATRIAL PREMATURE BEATS כלומר פעימות עליתיות מוקדמות. הכוונה לפעימות מוקדמות שהמקור שלהן בעליה. פעימות אלה בד"כ אינן פוגעות בהתכווצות התקינה של הלב, יחד עם זאת עלולות להיות סמן מקדים לבעיות אנטומיות הנמצאות בעליה. חשוב לבצע אקו לב ולהראות את הבדיקה לקרדיולוג ילדים המומחה בהפרעות קצב . בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים