רטלין וכאבים בחזה - התייעצות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

14/04/2019 | 09:14 | מאת: דן

שלום רב, הבן שלי התחיל להתלונן לאחרונה על כאבים בחזה , זה קורה אחת לכמה ימים, יש לציין שבעבר הוא נטל כדורי רטלין שונים וכדור פרופיגיל (מספר חודשים) לפני כחצי שנה הפסקנו את הפרופיגיל מדאיג אותי מאוד בתודה דן

דן שלום, כאבים בחזה יכולים לנבוע מהמון סיבות. בנערים ,לרב זה אינו מסיבה לבבית אלא מסיבות אחרות כמו כאבים בשרירים,בסחוחסים שבין הצלעות, הגדלת רקמת השד ועוד סיבות רבות אחרות לפעמים המקור הינו בעלית החומציות מהקיבה אל הוושט בכל מקרה אם ישנו חשד כי הכאבים מוגברים במאמץ גופני(ריצה לדוגמא) חשוב לבצע גם הולטר ומבחן מאמץ. לגבי כאבים לאחר נטילת תרופות מסויימות ,גם אותם חשוב לבדוק, ריטאלין ודומיו הינן תרופות המוכרות כגורמות לכאבים מסויימים, אולם יש חשיבות רבה לראות שאין מדובר בהפרעת קצב. פנייה לקרדילוג ילדים ובירור שכולל אקו לב אקג והולטר יכול לענות על רב השאלות בנידון. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדילוג ילדים

15/04/2019 | 16:52 | מאת: דן

תודה רבה

בריאות שלימה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים