דופק ומה שבינהם.....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

04/04/2019 | 21:40 | מאת: רפי

שלום דוקטור מעניין אותי לדעת מה עדיף במנוחה דופק 84 או דופק 56 נניח במנוחה( הדוגמא של הדופק הנמוך תיקח בחשבון שאותו אחד לא ספורטאי בכלל ) אודה לתשובתך...כי מצד אחד 84 מעט גבוה במנוחה אומנם בנורמה ו56 זה מתחת ל60 שזה בריקרדיה.....( עוד פעם בהנחה שהדופק הנמוך לא כתוצאה מספורט) אודה לתשובתך מסקרן..

רפי שלום, הדופק במנוחה שונה בין ילדים בגילאים שונים ואין יתרון לדופק 84 על פני 56. או להיפך. מהירות הדופק מעידה על דברים נוספים בין היתר על היכולת הגופנית, על הגירוי הווגאלי הקיים וכמובן על שינויים והפרעות קצב. בברכה, ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיית ילדים והפרעות קצב בילדים וספורטאים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים