אשמח לחוות דעת.........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/03/2019 | 13:50 | מאת: אמא מודאגת

הבת שלי בת 8 הופיע לה מאחורי האוזן בלוטה נפוחה וכאב מאחורי האוזן הרופא וחא היה לה חום הבחין דלקת בלוטה לימפה נתן לה מוקספין מינון 10 פעמיים ביום והתחיל המצב להשתפר הרופא לקח לה משחט גרון והתוצאה הייתה Strep.pyog.gr.A אמר לי שיש לה חיידק ולהמשיך בתרופה הבת שלי התגלה אצל היצרות במסתם ראיתי בגיל 3 לפני חמשה שנים היצרות קלה לא היה התערבות וכלום רק מעקב כאשר קראתי בגוגל על החיידק הופיע שיכול לפגוע במסתמי הלב אני נלחצתי ופחדתי אולי פגע אצלה יש לציין שהיא התלוננה יום שיש לקחתי אותו ביום רשאון לרופא והתחילה בטיפול הרופא אמר לי שלא קרה פגיעה ולא כלום בגלל שהיא התחילה כבר בטיפול האם חס וחלילה יכול להיות שהחיידק פגע לה הבת מנתהגת כרגיל אין לה חום מתפקדת טוב לחוצה מאוד והתקשרתי גם רופא הלב המטפל אמר לי שאת לא צריכה לדאוג היא לקחת טיפול אבל אני קצת פחדנית

26/03/2019 | 13:51 | מאת: אמא מודאגת

לא היה לה חום בכלל

לאם המודאגת שלום רב, STREP A אכן גורם שכיח בדלקות גרון חיידקיות ונכון שגם יכול לגרום לפגיעה במסתמי הלב אולם אם הוחל טיפול עד היום ה-9 מתחילת המחלה הסיכוי להווצרות פגיעה מאד מאד קטן ולכן אין סיבה לדאגה. בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

אגב, אם לא היה חום, יכול להיות שהיא פשוט נשאית של החיידק מה שמוריד עוד יותר את הסיכוי לפגיעה במסתמים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים