סטטוסקופ כבדיקה גופנית שעושים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/03/2019 | 13:01 | מאת: שי

דוקטור לגביי מכשיר הסטטוסקופ מה נותן לכם קרדיולוגים בפרט ורופאים בכלל המכשיר הזה כי תמיד שיצא לי ליהות בבדיקות יש תקטע שהם רושמים בסיכום בדיקה גופנית תסיכום שלהם אחרי שהם בודקים אם המכשיר הזה תחת נושא בדיקה גופנית, מה אפשר ללמוד על הלב ולקבוע דרך המכשיר הזה על הלב ? מה אפשר להסיק מזה ? (איזה תמונת מצב? מעבר לבדיקות האחרות אני מתכוון של הלב...), מה הסטטוסקופ נותן איזה מידע? והאם דרך שמיעה אפשר להסיק שהלב בסדר ?

סטטוסקופ הינו כלי עזר, הנותן אפשרות להתרשם מפעלות הלב, אין בו יתרון ספציפי על הדמייה+ אקג לדוגמא. מצד שני הוא כלי מאד יעיל בכדי לזהות מחלות מסוימות בעיקר על פני המסתמים או שינויים בקצב הלב ולכוון לבירור ספציפי בברכה ד,ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים