אקג לבן 15 לפני ביצוע אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/12/2018 | 00:32 | מאת: ילנה

שלום. רוצה בבקשה הסבר לבדיקת אקג לילד בן 15. Icrbbb Rsr in v1 בבדיקות קודמות היה הכל תקין

ילנה שלום, במערכת ההולכה ישנו סיב המוליך לחדר ימין הוא נקרא RIGHT BUNDLE BRANCH . כאשר הוא חסום זה נקרא RIGHT BUNDLE BRANCH CLOCK . אם יש האטה בהולכה זה נקרא INCOMPLETE RIGHT BUNDLE BRANCH CLOCK או בקיצור ICRBBB . התבנית באקג מתוארת rsr' ב חיבור V1 ( הראשון בחיבורי החזה) וזה נראה כמו M . ממצא כנ"ל שכיח מאד בילדים בגיל הזה ובדרך כלל אינו דורש המשך בירור. יחד עם זאת בחלק מהמצבים השינוי נגרם בשל הגדלה של העליה הימנית בלב ולכן ניתן לבצע אקו לב בברכה ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים