גורמים לסגירת pfo...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/02/2018 | 16:37 | מאת: שיר

אבל ההפרשי לחצים יכולים לגרום שזה ייסגר גם בגיל שנה?כי ממה שהבנתי זה בדרכ קורה בגיל שנה .. זה לא קשור לגדילה של הילד שעם הזמן זה פשוט נסגר?

שיר שלום, נכון שבד,כ עד גיל שנה הוא נסגר, וגם נכון שהפרשי הלחצים יכולים לסגור אותו בגיל שנה ולרב אפילו בחודש הראשון לחיים. אולם ישנם מצבים שלוקח לו יותר זמן להסגר. ואז השינויים המתמשכים בהפרשי התנגודות יעזרו לנושא הזה. זה לא קשור בד"כ לגדילה של הילד ,בניגוד לASD שהוא פגם במחיצה שכאשר הוא נסגר זה כחלק מגדילה של המחיצה כחלק מגדילת הילד מקווה שעשיתי קצת סדר בבלאגאן ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים