Pfo גורמים לסגירה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/02/2018 | 15:25 | מאת: שיר

שלום רב רציתי לשאול מה גורם ל pfo להיסגר? ומדוע לוקחות לכך שנתיים שלוש להיסגר?

שיר שלום, ההסבר הוא קצת מורכב אבל אם ננסה לפשט את העניין, PFO אינו פתח רגיל כי אם מאין מדף (FLAP) שנע כחלק מזרימת הדם דרכו .בשל הפרשי הלחצים המשתנים ושינויי התנגודת בין מערכת הדם מצד ימין לצד שמאל מדף זה מתנפנף ,נפתח ונסגר עד אשר הפרשי הלחצים מגיעים לרמתם במבוגר (בערך בגיל 3 שנים) ואז אם ישנה אפשרות שייסגר זה יקרה. ואם לא הוא לא יסגר ולהיפך,עם כל עשור יגדל מעט בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים