Ps מסתם הריאה של בת פעוטה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

10/02/2018 | 09:11 | מאת: אמא

ילדה בת שנתיים עם PS מפל עד 30 האם זה יכול להיעלם? האם יש מקרים שהמפל יורד לגמרי? תודה

שלום רב, מפל של 30 על פני מסתם ריאתי מוצר מוגדר קל מאד בעיקר אם אינו מלווה במומים נוספים. בגיל שנתיים הוא עדיין ממשיך לרדת ויכול להמשיך לרדת עד סיום העשור השני לחיים. האם יעלם לחלוטין....לא סביר , אולם יכול עוד לרדת וככל הנראה לא יפריע לה במהלך החיים ,לא לפעילות ספורטיבית,לא ללידה ולא בסיכון יתר להפרעות קצב . בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים