אשמח לפיענוח הולטר לב -אמא מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

08/01/2018 | 21:45 | מאת: רעיה

שלום, בעקבות תלונותיו של בני בן ה- 10 על כאבים בחזה ,נעשתה לו בדיקת הולטר לב. התוצאה מדאיגה אותי מאוד. נקבע תור לרופא לעוד 3 שבועות .אשמח אם תסבירו מה משמעות התוצאה ועד כמה היא מדאיגה. להלן התוצאה: בשעות הערב נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 167 פעימות לדקה.קצב סינוס סדיר.מהירות ממוצאת 68 פעימות לדקה.מהירות מינימלית עד 51 פעימות לדקה עם קטעי סינוס אריטמיה מרווח r-r עד 1.3 שניות.

רעיה שלום, השאלה הראשונה היא האם בזמן שביצע את ההולטר חש את דפיקות הלב המוכרות והאם זה מתאים לקטע מסויים בהולטר. אם לא חש בתלונות הרי שסביר שההולטר הינו חסר משמעות.... בעיקר השאלה האם קצב הלב מתאים לסיטואציה שהרי לכולנו דופק מהיר יותר בפעילות גופנית ודופק איטי יותר במנוחה מלאה. ויחד עם זאת, בכדי לתרגם משפה רפואית לעברית... סינוס טכיקרדיה הינו קצב לב מהיר שהוא דבר נורמאלי בפעילות גופנית, כלומר אם בשעות הערב הנער עלה וירד במדרגות אז דופק 167 הוא תקין לחלוטין. המונח סינוס מתאר את מסלול ההולכה התקין שבלב. דופק ממוצע של 68 תקין לחלוטין לילד בן 10 וכנ"ל דופק מינימאלי של 51 בתנאי ששניהם ללא סימפטומים ובשניהם הקומפלקסים תקינים. סינוס אריתמיה הוא תופעה נורמאלית לחלוטין, מופיעה יותר בילדים ומתבגרים ובעצם מתארת את שינוי הדופק בזמן הנשימה. מקווה שאת קצת פחות מודאגת עכשיו בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים