אקו לב עובר................

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

01/10/2017 | 18:56 | מאת: סאן

שלום רב, בבדיקת אקו לב עובר שנעשתה כתוצאה מחשד לVSD ניכר כי הבדיקה תקינה. אך משהו שכתב הד"ר תפס את עיני ורציתי לדעת מה היתה כוונתו. "יש לציין במבט AP פגם מילוי אחורי במסתמי AV, אולם במבט הצג הודגמה מחיצה שלמה הן באזור פריממבנוטי והן באזור מסתמי הAV" אשמח לדעת מה המשמעות והאם יש ממה לחשוש? תודה מראש וחג שמח

שלום רב, קצת קשה לדעת בדיוק למה התכוון המשורר, והכי טוב זה פשוט לשאול את הרופא שבדק,אני משוכנע שישמח לתת תשובה, אולם יכול להיות שהכוונה היא לממצא שנקרא CLEFT MITRAL VALVE שהוא פגם באחד העלים של המסתם במיטראלי (בין עליה וחדר שמאל) ממצא זה מגיע ברב המקרים יחד עם פגם במחיצה בין החדרים אולם קיים גם כממצא עצמאי ואז בחלק מהמקרים ישנה שכיחות גבוהה יותר של ממצאים לבבים אחרים...אולם גם זה לא תמיד. קצת קשה לי לומר לך האם לחשוש או לא, הכי טוב באמת לשאול את הרופא שבדק למה התכוון. בהצלחה ד"ר הדס

01/10/2017 | 22:53 | מאת: סאן

בבדיקה היה נראה שהוא מרוצה מאוד ושהכל נראה תקין לחלוטין וכשקראנו את האבחנה קצת הפריע לנו המשפט. השאלה אם כשכתב "אולם הודגמה מחיצה שלמה הן באזור פריממברנוטי והן באזור מסתמי ה AV " הוא לא הפריך את קיום הפגם שראה במסתמי AV דרך מבט AP? מה ההבדל בין 2 הצגים? סליחה על השאלה החוזרת פשוט לא אפשרי להשיג את הרופא הבדיקה היתה בוולפסון ואנחנו מהצפון.

שוב שלום, כדי לקבוע שפגם אכן קיים ואינו פשוט ארטיפקט של המערכת (היות והאקו היא מערכת מוגבלת וישנם פגמים היכולים להראות תקינים ולהיפך) יש צורך להדגים אותו לפחות ב-2 מנחים שונים. ככל הנראה הבודק לא הצליח להראות אותו בשני מנחים ולכן כתב את מה שכתב. אולם שוב...זו השערה לגבי מה שכתב...טלפון קצר יפתור לכם את החששות בהצלחה ד"ר הדס

02/10/2017 | 07:08 | מאת: סאן

הבנתי..תודה על המענה המהיר והמפורט. חג שמח

חג שמח

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים