כאב תפוס רדום באזור החזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

28/09/2017 | 10:50 | מאת: אבי

לפני חצי שנה קיבלתי מכה באזור החזה בדיוק איפה שהצלעות מעל הבטן, מאז ועד היום יש לי שם כאב רדום כזה, כאילו האזור תפוס, ולפעמים גם מגרד כזה עם זרם חלש שמגרד, הלכתי לכל הרופאים שיש, נורולוג של עצבים, רופא משפחה, כירורג, ואז עוד פעם רופא משפחה והוא שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות והכל בסדר, ואז שלחו אותי לרופא בטן גסטרו, והוא עשה לי בדיקת גסטרוקופי ומצא דלקת, הוא נתן לי תרופה שנקראת אומפרדקס, וגם אחרי 30 יום שלקחתי אותה הכאב לא חלף, מה זה יכול להיות הכאב התפוס הרדום הזה?, זה פחות כאב זה יותר כאילו יש לי שם משהו רדום תפוס כזה, אשמח לעזרה

אבי שלום, חסר הרבה פרטים בתיאור שלך וקצת קשה להתייחס פרטנית, אולם בעיקרון כאבים כמו שאתה מתאר פחות מתאימים לגסטריטיס, יכולל להיות שנפגע חלק מהעצבוב באיזור כתוצאה מהמכה. בכל אופן אני לא קורא בתיאור שלך משהו שמכוון לבעיה לבבית בהצלחה ד"ר הדס

29/09/2017 | 02:05 | מאת: אבי

אז למה זה כן מתאים, בתשובה שלך רשמת למה זה לא מתאים, אז למה זה כן מתאים? ואם חסר מידע תרשום לי מה חסר? לאיזה רופא כן ללכת? מה התשובה? כי נוירולוג שקשור לעצבים אמר שהכל בסדר, אז לאיזה רופא כן ללכת?

אבי שלום, כדי לקבל החלטות רפואיות צריך די הרבה פרטים,אחכ בדיקה גופנית ,אח"כ בדיקות מעבדה שמכוונות לבעיה שהרופא חושב שיש או בכדי לשלול את הבעיות שאין,אח"כ התייעצות עם מומחים ספציפים כל אחד לפי תחום התמחותו שחושב אולי על דברים נוספים שהרופא הראשון לא חשב עליהם.... מה חסר לי: בן כמה אתה? כי מחלות של ילדים ונערים שונות ממחלות של בוגרים ומבוגרים. האם אתה בריא בד"כ או סובל מאיזושהי מחלה כרונית. האם אתה נוטל איזה שהן תרופות או תוספי מזון ישכולים להשפיע על האיזור(כולל משחות ,ותרופות הומאופטיות) האם אתה עובד או נמצא באיזור שבו אתה חשוף מחלות מסוימות (אסבסט,עשן,דלקים,צבעים וכו האם בעבר היית חולה במחלה שמתאימה לתחושות באיזור? באיזה צד של הגוף איזור הצלעות מעל הבטן אתה מתכוון, משמאל נמצאת הקיבה מימין נמצא הכבד האם הכאב מוגבר או מוחלש כתוצאה מאכילה? מפעילות גופנית? מתנועה מסויימת? בלילה? ביום? בשינויי תנוחה? כתוצאה מאכילה או שתיה של דבר מה? האם יש כאבים נוספים או תחושות נוספות במקומות אחרים בגוף האם תרופות נגד כאבים עזרו או לא. אם כן אילו? האם יש איזשהו ממצא בבדיקה גופנית שהרופא שם לב אליו? פריחה? נפיחות? גוון העור? מרקם העור באיזור? איזה בדיקות דם בוצעו(אני רגיל שאומרים "הכל" אבל זה כנראה לא הכל ....) האם בוצע צילום חזה או אולטראסאונד, אם כן האם היו ממצאים האם בדיקת השתן תקינה (כי גם מחלות כליות יכולות לגרום לתחושות כאלה) מה ראו במיפוי העצמות בשלב הראשון לעומת השלב השני והשלישי ויש לי עוד הרבה שאלות רלוונטיות לפני שאעבור לשלב הבא שבו צריך לבדוק בדיקה גופנית מקיפה לאחר תוצאותת הבדיקות הנ"ל כיהיו את הפרטים האלה אוכל להמשיך ולהפנות אותך לבדיקות שאולי יכוונו יותר לתשובה הרצויה וליעוץ של רופאים מומחים נוספים כמו אורטופדים, מומחי ריאות או כירורג חזה. וגם אם עדיין לא תהיה תשובה בהמשך ישנה אפשרות גם להמשיך ולהעזר ברפואה המשלימה, דיקור,שיאצו וכדו. אבל.... הפורום הזה מיועד לקרדיולוגיית ילדים, והתיאור הראשוני שלך פחות מתאים לבעיות לבביות(שזה תחום ההתמחות הספציפי שלי) וזאת היתה הכוונה. בדרך כלל הדרך לפיענוח סימפטומים שאנחנו קוראים להם "לא ספציפים" היא ארוכה ומתישה. אל תתיאש, תמשיך את הדרך שהתווה רופא המשפחה בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים