שאלה לגבי שיפור גמישות ועשיית שפגט

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

10/05/2015 | 14:40 | מאת: יפעת

שלום, אני בת 44, לאחרונה התחלתי להתאמן בתרגילי אקרובטיקה, שאלתי היא האם, למרות שאין לי רקע בריקוד ומעולם לא עשיתי שפגט, בעזרת תרגול ואימון נכון אצליח לשפר את הגמישות כך שאצליח להגיע לשפגט מסוים, גם אם לא מושלם או שכבר אחרתי את הרכבת. המדריכות טוענות שזה אפשרי ואני חוששת לעשות נזקים. תודה.

ככל שמתבגרים גמישות הפרקים יורדת , אך אין ספק שגמישות זה משהו שניתן לעבוד עליו , קשה להעריך האם תגיעי לשפגט מלא אך על פניו תשפרי את הטווח הקיים כמעט בוודאות. במידה ותעבדי על הגמישות בצורה מדורגת לא תגרמי נזק כל תנועה חדה או עומס לא תואם יכול לגרום לדלקות וקרעים בשרירים ו/או גידים . בהצלחה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך