מתיחת רצועה בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

26/12/2014 | 12:29 | מאת: אלי

לפני כשלושה שבועות, חשתי כאב פתאומי בברך. אורטופד ברכיים של קופת חולים איבחן מתיחת רצועה בברך שמאל באיזור הפנימי שבין שתי הרגליים, וגם נתן לי תרסיס להרגעה לשבוע, (לא עזר הרבה)אך אמר שזה יעבור לבד. בינתיים, הכאב מציק בעיקר בעת שכיבה בלילה ולפעמים בישיבה. האם מותר לעשות תרגילי מתיחה? האם מותר ללכת הרבה? אולי גרב אלסטית? צריך לעשות אולטרא סאונד? מה מומלץ לעשות כדי להחלים מהר?

שלום מתיחה של רצועת הMCL (רצועה פנימית)היינה בעלת דרגות שונות וכל דרגת פגיעה דורשת טיפול אחר , פגיעה קלה מספיק חבישה , פיסיוטרפיה עוד עם מרכיב של עצם יכול להגיע גם לניתוח . בנוסף יש להבדיל מפגיעה מבודדת ברצועה לפגיעה משולבת עם מניסקוס או רצועה נוספת , ממליץ יעוץ חוזר ומעקב . הדמייה יכולה לכלול אולטראסאונד ו MRI

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך