כאבים בברך בשינוי תנוחה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

01/04/2023 | 21:41 | מאת: יוסי

ערב טוב בזמן האחרון מופיעים לי כאבים בברך שאני עובר ממצב עמידה לישיבה,כאבים באזור מהחלק העליון של פיקת הברך וממשיך כמה סנטימטרים למעלה. בהליכה אין לי כאבים. איפה יכולה להיות הבעיה? האם אימוני כוח בעצימות גבוהה יכולה לפגוע במפרק הברך?

אכן נראה כי יש ״בעיה״ במנגנון היישור של הברך . מנגנון היישור מתחיל ב שריר ארבע ראשי עובר דרך גיד הארבע ראשי הפיקה וגיד הפיקה . אין ספק ד עצימות גבוהה לא הדרגתית יכולה לגרום לדלקת בגיד , קרעים בשריר ועומס על הסחוס . ממליץ מנוחה והורדת עומס למשך שבועיים ובמידה ואין שיפור לפנות לאורטופד מממחה . בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך