ניתוח כריתת מיניסקוס.

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

09/03/2023 | 17:31 | מאת: חני

שלום יש לי קרע במיניסקוס בפנימי ויש קצת קושי ביישור הברך. אורטופד אמר לי שבגיל שלי אפשר לתפור וכורתים. קראתי בקבוצה בפייסבוק שאנשים שעברו כריתה של קרע גדול כמו שלי או ידית דלי המשיכו לסבול מכאבים חודשים ושנים לאחר הניתוח. האם זה נפוץ לסבול מכאבים לאחר כריתה תקופה ארוכה או תמיד? האם אולי עדיף לא לנתח אפילו כשקצת קשה ליישר את הברך? תודה

ערב טוב במידה ויד מחסום מכני לטווח מלא חשוב לנתח , כי זה כמו אבן שתקועה בגלגל שיניים , בנוסף לגבי תפירה מול הטרייה - היכולת לתפור המניסקוס תלוי בהרבה מאד גורמים , סוג הקרע מיקומו , גיל המטופל ועוד . במידה וניתן לתקן המניסקוס עדיף וזה במיוחד נכון ככל שהמטופל יותר צעיר , עם עליית הגיל ישנו קודי בתפירה בגין אופי הקרעים הריאות ואספקט הדם לאזור התפירה . לרוב השיקום לאחר הטרייה קל יותר בשלב הראשון מהשירום לאחר תפירה בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך