צילום US בעקבות כאבים במפרק הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

12/01/2023 | 10:56 | מאת: מיקי

בעבר ניתוח כאבי גב וקיבוע חוליות מותניות מאז סובל מבעיות מהליכה צולעת עם משיכת רגל שמאל מתהלך עם קביים , לפני מספר חודשים החלו כאבים במפרק הירך נשלחתי לUS להלן התשובה , באספקט קידמי לטראלי של ירך תוך שרירי הודגם מבנה היפואקוגני ולא הומוגני עם אזורים פסיים אקוגניים בתוכו, גבולות מטושטשים לא ווסקולרי, הסננה של שומן מסביב עד כמה שניתן למדוד בגודל 3.0X2.2 ס"מ אין לשלול הסתיידות בתוכו שגורם לאקספניה של השריר ועיוות של ארכיטקטורה בשריר , טיבו של הממצא לא ברור, בהבחנה מבדלת הימטומה בשלבים מתקדמים בחלקו מסויידת על רקע קרע בשריר ? תהליך אחר? דרוש להמשיך ברור ע"י הדמיה נוספת , הבדיקה מכוונת לאספקט קדמי ולטראלי של פרק הירך . העור והשומן התת עורי תקינים. מבנה של השרירים שמור. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. המרווח של קופסית צוואר הירך שמור, ללא נוזל בתוכו. הסינוביום בעובי תקין. בורסה של הטרוכנטר הגדול ללא נוזל פתלוגי בתוכה. המבנה הגרמי -שנויים ניוניים במפרק ועצמות. אלו הממצאים אשמח לדעת בצורה ברורה מה הממצאים ואיזה ברור יש לעשות . התור לבדיקת אורטופד בעוד 3 חודשים . אשמח למענה

איני מבין בדיוק מה מהות הממצאים אך ממליץ להשלים mri מכוון לאזור .

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך