זריקת PRP לברכיים במקום ניתוח

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

19/09/2022 | 17:20 | מאת: אילנית

אני י בת 85, וזולת מכאבי ברכיים עד כדי קושי בהליכה של יותר ממספר מטרים. 1. האם זריקת PRP מתאימה לי ? 2. האם זריקת PRP מתאימה גם לעמוד שידרה שגורם לכאבי גב חזקים מאד ? 3. כמה זמן מותר לקחת כדורי אקמול (לא פורטה) , נגד כאבים? אני לוקחת אחד או שניים ביום כבר מספר חודשים אבל לא בקביעות. כמה זמן מותר להמשיך לקחת? בתודה מראש על תשובתך . אילנית

ערב טוב זריקת prp הינו תהליך בו נלקח דם מוריד פריפרי ( כמו כל בדיקת דם ) ולאחר עיבוד עי פילטרים ו צנטריפוגה נשארת הפלזמה והתאים הטרומבוציטים . אותם אחכ מזריקים למפרק הברך . יעילות ה prp עולה ככל ש מפרק פחות פגוע , כאשר יש נזק נרחב למפרק עם עתם על עצם יעילות ההזרקה של prp יורד. לגבי זריקות לגב איני יכול לענות . לגבי אקמול מותר לקחת לאורך זמן אקמול במינון נמוך של כדור או דניים ביום . בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך