תוצאות MRI של שתי הברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

18/08/2022 | 10:19 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, יש לי תור לאורטופד רק בעוד חודשיים, אשמח להסבר על תוצאת הבדיקה ואלו אופציות עומדות בפני? בן 39 גובה 181 סמ ומשקל 92 ק"ג .משחק כדורגל פעם בשבוע, וחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים. חשד ל- AVN. סיגנל לשד עצם תקין. ללא עדות ל- AVN. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגם סחוסי דרגה 4 עם אזור של דלמינציה בטרוכליאה מדיאלית באורך כ- 5 מ"מ. הרטינקולום שמור. לסיכום: פגם סחוסי בטרוכליאה. ריבוי נוזל תוך מפרקי. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה בחשד לכונדרומטוזיס בברך. כמות מעט מוגברת של נוזל בברך. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגמים סחוסיים בעובי חלקי בטרוכליאה. הרטינקולום שמור. לא זוהו פרגמנטים חופשיים תוך מפרקי. לסיכום: פגמים סחוסיים בטרוכליאה

בוקר טוב על פי ה mri בלבד נראה שיש לך פגיעה סחוסית במשטח המפרקי של הטרוכליאה ( איפה שהפיקה נעה ) לא בטוח שהכאב שאתה חובה נובע מכך . יש לוודא בבדיקה כי יש התאמה בין ממצאי הבדיקה וסימפטומים קליניים שלך . בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך