MRI ברך- פענוח תוצאה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

11/07/2022 | 11:57 | מאת: מירב

היי בעקבות כאבים בברך שהופיעו אחרי פעילות ספורטיבית ממושכת, הופנתי לבדיקת MRI אשמח לדעת מה אומרת התוצאה, האם אזדקק לניתוח? בצקת לשד עצם בטיביה המקורבת מדיאלית, חשוד לתגובת אי-ספיקה . כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקוס מדיאלי בעל צורה וסיגנל שמורים. סיגנל גבוה בקרן קדמית של מניסקוס לטרלי , מתאים לנזק ניווני .

שלום מדובר בשבר אי ספיקה קטן יחסית בעצם השוק בחלקה המקורב ( חלק ממפרק הברך ) , לרוב מנוחה שימוש במקל או הליכון נגד כאבים ופיסיוטרפיה יגרמו לשיפור משמעותי קליני . חשיבות גדולה האם הסחוס מעל השבר אי ספיקה נהרס או לא . ממליץ מעקב מומחה ברך בברכה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך