קרע מניסקוס יכול לגדול

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

15/10/2021 | 12:09 | מאת: עדי

שלום ד״רב עבר רציתי לדעת בבקשה האם קרע במניסקוס יכול עם הזמן לגדול ?ואם כן מדוע. יש לי שני קרעים מזעריים אחד מהם חופשי. והאם זה הגורם נפיחות ובין היתר יכול ליצור ציסטה?

15/10/2021 | 12:26 | מאת: עדי

דבר נוסף שרציתי לדעת האם זה מה שיכול לגרום לנעילת ברך?!ומה המשמעות של קישיון ברך.

בוקר טוב עכו קרע במניסקוס יכול לגדול , בכיפוף או בירידה ועלייה במדרגות צופית עומס רב על המניסקוס , הן כוחות גזירה והן כוחות דחיסה , במידה ויש קרע - והעומס קב על האזור הקרע יכול לגדול . ארועים של נעילות בברך מעיד על כך שחלק מה מניסקוס נתקע בין שני חלקי הברך , כמו אבן בגלגל שיניים . כהערת אגב נעילות של הברך היא אינדיקציה לניתוח ארתרוסקופי לטפל במניסקוס ( החתיכה שנתקעת במפרק יכולה לעשות נזק לסחוס ולהגדיל הקרע במניסקוס ) התפליט אן הנפיחות / מיים בברך נובע מתגובה של הרקמה בברך לנזק בתצורה של הפרשת נוזלים ותהליך דלקתי בברכה דר נמרוד שניר אוטופד מנתח מומחה לברך וירך

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך