תא לחץ ל Avascular Necrosis

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

07/10/2021 | 22:57 | מאת: עטרה

שלום דוקטור .בגלל כאבים עזים נשלחתי ל MRI שם נמצא AVN בשני הירכיים עם קריסה חלקית של ראש הירך השאלה שלי האם במצב שיש כבר קריסה חלקית של ראש הירך ,תא לחץ יכול להועיל או שזה כבר מאוחר מידי תודה רבה

AVN ( אווסקולר נקרוזיס ) של מפרקי הירכיים הוא תהליך שמתחיל בבצקת בעצם התת סחוסית מסיבות שונות ואז נוצר תהליך בו הגוף מתקן את הנזק שנוצר. במידה ויש קריסה של ראש הפמור והסחוס מעליו הפגיעה כבר נוצרה . ההתערבות חייבת להיות בשלב לפני הקריסה , ישנם מספר טיפולים כאשר אחד מהם על פי חלק מהספרות המקצועית יכול להיות תא לחץ . ועל כן חשוב מאד להבין באיזה שלב במחלה את נמצאת . עוד גורם חשוב בסיכויי ההחלמה זה הגורם ל avn . ממליץ בדיקת אורטופד מומחה מפרקים לדיין אפשרויות טיפוליות . בברכה דר נמרוד שניר מנהל היחידה להחלפת מפרקי הברך וירך , מרכז רופאי תל אביב

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך