בליטה בברך שאינה חולפת מעצמה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

16/08/2021 | 23:07 | מאת: לי

בת 23, בריאה בדרכ וללא רקע בספורט. פניתי לרופא משפחה בעקבות תלונה על גולה/גוש (מורגשת בנגיעה וגם רואים אותה) שמציקה לסירוגין ולא עוברת מעצמה, ששמתי לב שהופיעה לי מאחורי הברך למעלה משבועיים וחצי. בבדיקת אולטרסאונד נשלל ציסטה עש בייקר ולאחר ביקור אצל אורטופד הוא רשם לי אותופן, מציינת כי הוא לא פירט יותר מדי וחוץ מבדיקה ויזואלית לא עשה דבר נוסף. קטונתי מלפקפק ברופא אך רופא המשפחה שבדק את הברך ציין בהפנייה כי לא מדובר בדלקת או משהו אז אני קצת מבולבלת. האם הגיוני לקחת את האותופן או לחכות ולקבל חוות דעת נוספת אצל אורטופד אחר? אני יודעת שאי אפשר לתת אבחנה רפואית על פי שאלה בפורום והדבר מצריך בדיקות, אבל אני לא יודעת כמה לקבל את המצב או להמשיך להתעקש על בדיקות. תודה מראש!

בהחלט ממליץ בירור לפני טיפול . בברכה דר נמרוד שניר

17/08/2021 | 16:36 | מאת: לי

תודה רבה דוקטור על המענה המהיר, לא מובן מאליו בכלל! האם יש כיוון שהיית ממליץ לבדיקה? מה עוד אני יכולה לברר/ לבקש?

במידה ואין תשובה תחת אולטראסאונד , שלב הבירור הבא הוא ב mri , אך הייתי שוב נבדק עי אורטופד לוודא שהגוש /גולה עדיין קיימת בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך