כאבים ודקירות ברך שמאל חזקים ביותר

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

29/07/2021 | 15:17 | מאת: קובו

Mri שבר סובכודנרלי די נרחב באיזור נושא משקל של mcf . זה האיבחון . מה עושים ?

ערב טוב שבר סאבכונדרלי ( תת סכוסי ) בקונדיל הפמורלי הפנימי של הברך ( MFC) נובע לרוב כתוצאה מעומס מוגבר על העצם התת סחוסית - אם זה בחבלה אך לרוב בגין קרע במניסקוס הפנימי , דבר שגורם לפגיעה בפיזור העומסים בצד הפנימי של הברך ובעקבות כך שבר תת סחוסי . המשמעות הקלינית היא לרוב כרב עז לתקופה לא קצרה של מספר חודשים כולל כאבי לילה ומנוחה. הטיפול בשלב הראשון ברוב המקרי הינו שמרני , כולל הורדת עומס ( שימוש בקביים הליכון מקל ) נשיאת משקל חלקי ו תרופות נוגדות כאב . מה שיקבע מה גורל הברך זה האם הסחוס נפגע או לא מכל השבר התת סחוסי. ישנם מצבים כי לאחר מספר חודשים ( עד חצי שנה לרוב ) השבר מחלים ללא פגיעה בסחוס ואז יש צורך בטיפול תומך בלבד , בעוד במצבים אחרים ישנה פגיעה קשה בסחוס ואז הטיפול העיקר הינו טיפול להחלפת הסחוס - כולל החלפת מחצית פנימית של הברך או החלפה מלאה . ממליץ לבוא להיבדק ולהחליט על הטיפול המתאים לך בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך