כאבים בברך ימין, לפני שנתיים היו בברך שמאל וחלפו מעצמם

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

16/07/2021 | 09:05 | מאת: חני

שלום רב, בת 65 לאחרונה כאבים בברך ימין, באולטראסאונד הודגם בורסה ספרפטלרית עודף מרבי של נוזל, באזור פופליטלי ציסטה ע"ש בייקר קטנה.. אשמח לדעת מה גורם לכאבים וכיצד יש לטפל, תודה רבה על תשובתך

בוקר טוב נוזל בחלל הברך נובע מתהליכים בתוך הברך שגורמים להפרשה של נוזל וגירוי של הרקמה הסינוביאלית . הנוזל בברך יכול להצטבר במספר אזורים כגון ציסטה פופליטאלית או האזור הסופראפטלרי . בגיל המבוגר יש מספר סיבות להצטברות נוזלים בברך - נזק לסחוס או למניסקוס , דלקת מפרקית זיהומית או ראומטית , דימום לחלל הברך לאחר טראומה או אחר . ממליץ בירור עי השלמת צילומי ברך בעמידה ב 3 מנחים ופניה לאורטופד מומחה . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך