גיד הפיקה פגיעה כרונית

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

25/06/2021 | 20:11 | מאת: מאיר

שלום דוקטור מזה כמה חודשים אני סובל בכאבים בגיד הפיקה עברתי אולטראסאונד לפני חודשיים נמצא גיד בלתי אחיד הבנתי שזו דלקת ,הוזרקתי prp ללא הצלחה ולאחרונה גדל לי מין גבשושית ממש בחיבור של הגיד לפיקה שכואבת נורא במישוש, הגבשושית גדלה במקום ההזרקה האם יש קשר לזה ?? ומה זה יכול להיות הגבשושית הזאת תודה

ישנם מצבים שונים שמוגדרים כדלקת הגעת הפיקה . בגיל ה״נערות״ יש תופעה הנקראת על שם רופא גרמני בשם OSGOOD SHLATER שהוא מצב בו הגיד פיקה בחיבורו לעצם השוק יוצר עומס - נקרא אפופיסיטיס , במקרה הזה הטיפול לרוב הינו מנוחה , הורדת עומסים , פיסיוטרפיה ובמידה וצריך חבק מיוחד . במקרה זה החיבור לגיד הפיקה לרוב בולט ביותר ורגיש . בגיל יותר מבוגר ישנו תופעה של jumpers knee בו יש טנדינוזיס בגיד הפיקה בחיבורו לפיקה . בנוסף ישנם מצבים בהם יד פגיעה או קרעים בגיד הפיקה . ממליץ בדיקת אורטופד מומחה לאיבחון וטיפול בהתאם בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל בברכה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך