ברך צילום אולטרסאונד צילום

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

20/06/2021 | 16:57 | מאת: מרי

שלום האם בצילום ברך ניתן לראות דלקת בברך? והאם באולטרסאונד ניתן לראות דלקת בברך? האם ניתן לראות סחוס או שחיקה

ערב טוב צילום ברך נועד לראות את העצמות בלבד אל ניתן להסיק לגבי מצב הסחוס במידה ומצלמים בעמידה ( נשיאת משקל ) ואז ניתן להעריך את המרווח בין שתי העצמות ( ירך ושוק ) , במידה והמרווח צר אז מסיקים כי יש פגיעה וחסר סחוסי , בנוסף ניתן לראות סימנים נוספים לשחיקה כמו זיזים גרמיים והסתיידות של העצם - דברים המרמזים על שחיקה ופגיעה בסחוס. אולטרא סאונד הינו מכשיר הבודק רקמה רכה בלבד , סביב הברך הבדיקה יכולה להראות על נוזל במפרק ופגיעה ברצועות העוטפות את הפרק בנוסף לעיתים גם פגיעה במניסקוס. יש לציין כי בדיקת הבחירה לרקמה רכה סביב הברך היא MRI. דלקת בברך מתבטאת בנוזל ורקמה רכה מפותחת ( סינוביטיס ) , לעיתים ניתן להדגמה עי אולטראסאונד בברכה דר נמרוד שניר אורתופד מנתח מומחה ברך וירך מנהל היחידה להחלפת מפרקים ( ברך וירך ) , מרכז רפואי תל אביב.

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך