כאב בברך כשאני עולה במדרגות וכן במרפק

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

01/06/2021 | 18:43 | מאת: Lea

היי אני בת 20 ויש לי כאב בברך כשאני עולה במדרגות, וכן נפלתי לפני כחצי שנה על המרפק עשיתי צילום אחרי חודש בערך מהנפילה והיה כתוב שאין שבר, אבל כשאני מניחה את היד על משטח קשיח ומישרת יש כאב חד במקום שמתעממם עם הזמן רציתי לדעת האם יש אפשרות להקל על הכאבים והאם יכול להיות שיש לי עצמות חלשות בגלל מחסור בוויטמין די (13) והטיפול הוא רק ויטמין די אשמח למענה תודה רבה

ערב טוב יש להבדיל בין כאב לאחר חבלה במרפק לבין כאב ללא חבלה בברך. לרוב אין שני הדברים קשורים אחד לשני . לגבי חסר בויטמים D יש לפנות לרופא משפחה לבירור וטיפול . כאבים בברך בגילך ללא סיפור של חבלה יכול לנבוע מהרבה מאד גורמים כאשר במקרה שלך כאב בעליית מדרגות הרבה פעמים מוסבר עי בעיה במפרק הפיקה והיחס בין הפיקה לעצם הירך המרוחקת . תסמונת זאת של כאבים לרוב בקידמת הברך נקראת - PATELLO-FEMORAL PAIN SYNDROME . הטיפול בתסמונת זאת כולל לרוב פיסיוטרפיה , נוגדי כאב , חיזוק שרירים , לעיתים שימוש בבירכית או tapping . לצורך אבחנה יש כמובן לגשת לאורטופד ולהסביר מתי ואיפה כואב , מה מחמיר ומה מקל . בנוסף בדיקה פיסיקלית והדמיה לרוב יפתרו את התעלומה למקור הכאב. בברכה דר נמרוד שניר

01/06/2021 | 21:05 | מאת: Lea

תודה על המענה המהיר אפעל כפי שכתבת

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך