כאבי מפרקי ירך, ברך וקרסול

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

24/05/2021 | 23:09 | מאת: רונה

שלום, אני בת 28 ויש לי בעיה שהתחילה אצלי לפני כ6 שנים, נעלמה ועכשיו חזרה. לאחר ישיבה ממושכת אני חווה כאבים בצד ימין של רגל ימין שמרגישים כמו כאבי מפרקים בירך בברך ובקרסול במקביל (בחלק הימני של הרגל שפונה החוצה). הנקודה הכי חזקה מורגשת בברך ואחרי זה בקרסול. מה שעוזר לי בדרך כלל זה לעמוד או ללכת או לשכב, אך כשאני יושבת הכאב לא חולף גם במשך שעות. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לתופעה ואיך אני יכולה להקל עליה. תודה רבה.

כאבים לאורך הרגל בעיקר בצד החיצוני המופיעים בישיבה יכולים לנבוע ממספר גורמים , אך לרוב מדובר בכאב מוקרן לאורך העצב הסכיאטי ( הכאב יכול לנבוע מלחץ על שורש בעמוד השידרה המותני או מלחץ מקומי של העצב לאורכו . ישנם גורמים נוספים שיכולים לגרום לכאבים במספר מפרקים כגון מחלות פרקים ועוד . תשובה מדויקת תקבלי עי בדיקת אורטופד קפדנית . במידה ואין מעורבות של המפרקים עצמם ( ירך ברך קרסול - מגבלת טווחים או כאבים ) מירב הסיכויים כי מדובר בכאב מוקרן עצבי בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך