צילום רנטגן מפרק הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

03/05/2021 | 21:05 | מאת: שירה

דר'שלום רב, בת 60. יש לי המון שנים כאב במפרק ירך שמאל ובשנת 2008 ביצעתי צילום ארטוגרפיה שהראה נזק ניווני לברלי קדמי ללא הדגמת קר לברלי. לא נעשה דבר, וכך אני ממשיכה והתרגלתי לכאב במפרק. בנוסף, אני במעקב צפיפות העצם עקב אוסטאופורוזיס, ובבדיקת אנדוקרינולוג שהסתכל על הצילומים של צפיפות העצם שעשיתי ,אמר שבגלל שהוא רואה שינויים ממוקדים בראש הירך המליץ על צילום רנטגן אגן והירכיים בשאלה של שינויים ניווניים. היום ביצעתי את צילום הרנטגן כאמור לעיל ובו נכתב: בוצע: צילום אגן ופרקי ירכיים. ממצאים: ללא עדות לתהליך ליטי או בלסטי. פרקי הירכיים ו-sij שמורים. צילום ירך ימין צילום ירך שמאל: ממצאים: פרגמנט גרמי סמוך לטרכנטר גדול ירך שמאל. אני די מודאגת מהממצא בירך שמאל. אני מבינה שזה לא באזור שעשיתי בעבר שהיה לי אז נזק ניווני לברלי קדמי כמו שראו בעבר,אלא סמוך לטרכנטר גדול. מה אומרת תשובת הרנטגן? מה זה פרגמנט גרמי סמוך לטרכנטר גדול ירך שמאל? האם זה ממצא מדאיג? יש לי תור לאורטופד רק בסוף החודש. אנא תשובתך מהו אותו ממצא? אודה לך מראש בברכה

קשה להתרשם מהתשובה ללא הסתכלות בצילום פרקמנט עצם יכול להיות אוסטאופיט שהינו חלק מתהליך ניווני של המפרק , או פרגמנט עצם כתוצאה משבר ישן , או הסתיידות בשריר או גיד . ממליץ בדיקת אורטופד מומחה להערכה תפקודית ומעבר ע הצילום בברכה דר שניר .

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך