עזרה בפיענוח mri עקב sifk

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

20/04/2021 | 11:22 | מאת: גל

שלום להלן תוצאות mri אשמח לפענוח ושאלתי היא לדרכי טיפול מומלצים . אני אחרי טיפול בתא לחץ עקב נמק בברך שהסתיים לפני כחודש. בסחוס המפרק. בצקת קלה בהיקף. המניסקוס המדיאלי בסמוך תקין ללא קרע. המניסקוס הלטרלי תקין. הרצועות הצולבות והצדדיות תקינות. סחוס הפיקה וסחוס הטרוכלאה תקינים. גידי מנגנון היישור תקינים. נוזל מוגבר במידה מינימלית במפרק הברך. פרט לאמור, אות מח העצם תקין. סיכום: מוקד נזק אוסטאוכונדרלי (SIFK (במשטח הפמור המדיאלי, עם השטחה קורטיקלית קו-שבר עדין תת-קורטיקלי ובצקת קלה בהיקף. ללא ממצא חריג אחר בברך שמאל

בוקר טוב SIFK הינו תהליך הנובע מעומס באזור ספציפי שגרם לקריסה של העצם . תהליףך זה פוגע בסחוס שמעל . לעיתים הפגיעה היא קלה ואז אין צורך לבצע כל תהליך פולשני מלבד פיסיוטרפיה זריקות ושמירה על תפקוד בנוסף להורדת העומס מקומית עי שימוש במקל או הליכון . במידה והפגיעה בסחוס קשה , יש צורך בטיפול ניתוחי בהתאם - ניתן לשקול החלפת מחצית ברך שהיינו ניתוח המחליף רק את אזור הפגיעה , מלווה בהחלמה קלה יחסית וצתפקוד גבוהה , או שניתן לבצע החלפת ברך מלאה . ממליץ בדיקת אורטופד מומחה מפרקים בשאלה של הטיפול המתאים .

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך